top of page
Search
  • kritinisos

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κανένα μεγάλο έργο δεν έχει γίνει από διστακτικούς που ψάχνουν σιγουριά.

George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας

28 ian..jpg

Σήμερα είναι Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Είναι η 28η ημέρα του έτους και του μήνα σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 337 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των Εφραίμ του Σύρου, Οσίου Παλλαδίου, Οσίου Ιακώβου, Μνήμη των αγίων δύο Μαρτύρων, Αγίας μάρτυρος Χάριτος, Αγίου μάρτυρος Γεωργίου, Οσίου Εφραίμ, Οσίου Εφραίμ, του εκ Κιέβου, Οσίου Θεοδοσίου της Τότμα. Σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν οι Παλλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης και Χάρις.

  • Ο καιρός στην Κρήτη το πρωί θα είναι καλός, αλλά από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 14 με 16 βαθμούς.

  • Σαν σήμερα, το 1823, ο Καραϊσκάκης νικά τους Τούρκους στο Βάλτο. Το 1971 – περίοδος Χούντας- η Ελλάδα διαγράφεται από την Ευρωπαϊκή Βουλή της ΕΟΚ. Το 1996 – σημειώνεται η Κρίση των Ιμίων. Το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατεβάζει την τουρκική σημαία που πριν είχαν υψώσει στα Ίμια Τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους πάρουν είδηση τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.

  • Σαν σήμερα, γεννήθηκαν, το 1457, ο Ερρίκος Ζ', βασιλιάς της Αγγλίας, το 1600 ο Πάπας Κλήμης Θ΄, το 1717, ο Μουσταφά Γ΄, Οθωμανός σουλτάνος, το 1864 ο Νικόλαος Δημητρακόπουλος, Έλληνας πολιτικός.

  • Σαν σήμερα επίσης, έφυγαν από τη ζωή, το 814 ο Καρλομάγνος, βασιλιάς των Φράγκων, το 1547 ο Ερρίκος Η', βασιλιάς της Αγγλίας και το 2008 ο Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page