top of page
Search
  • kritinisos

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.

Ν. Καζαντζάκης

11 φεβρ..jpg

Σήμερα είναι Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου. Είναι η 42η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 323 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των Αγίου ιερομάρτυρα Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας, Μνήμη των αγίων δύο Παίδων και των επτά γυναικών Μαρτύρων, Η εύρεσις των ιερών λειψάνων του αγίου Ζαχαρίου, Μνήμη Θεοδώρας της βασιλίσσης, Αγίου νεομάρτυρας Βλασίου, του εξ Ακαρνανίας, Αγίου Γαβριήλ του βασιλέως, Οσίου Δημητρίου, του εκ Ρωσίας, Οσίου Γρηγορίου του Σιναίτου, Αγίου νεομάρτυρα Γεωργίου, του εκ Σερβίας, Οσίου Κασσιανού, του εκ Ρωσίας, Ανάμνησις του θαύματος της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Πάργα

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Βλάσιος, Βλάσος, Βλάσης, Βλασία, Βλασούλα, Αυγή, Αυγούλα, Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Θεοδώρα.

  • Βροχή προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Βροχερός θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Βροχή προβλέπεται και για το Ρέθυμνο με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1961, ιδρύεται το Δημοκρατικό Κέντρο - Αγροτική Φιλελευθέρα Ένωσις υπό την ηγεσία του Γεωργίου Παπανδρέου. Η Νέα Πολιτική Κίνηση διαλύεται και τα στελέχη της προσχωρούν στο νέο κόμμα με εξαίρεση τους Ιωάννη Ζίγδη, Παναγή Παπαληγούρα και Γεώργιο Ράλλη, οι οποίοι καθίστανται ανεξάρτητοι. Το νέο κόμμα διαθέτει έτσι 18 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας, Γεώργιος Μαύρος, Γεώργιος Μπακατσέλος και Δ. Μπαλτατζής. Δεν συμμετέχουν η Δημοκρατική Ένωση του Ηλία Τσιριμώκου, η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά και το Κόμμα Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη. Το 1961 ανακοινώνεται ότι ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής κρανίο προϊστορικού ανθρώπου, γνωστού ως "αρχανθρώπου".

  • Σαν σήμερα γεννήθηκαν το 1847 ο Τόμας Έντισον, Αμερικανός εφευρέτης.

  • Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 641 ο Ηράκλειος, Βυζαντινός αυτοκράτορας.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page