top of page
Search
  • kritinisos

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

Ο φόβος έχει κάποια χρησιμότητα, η δειλία όμως δεν έχει καμία.

Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης

12 φεβρ..jpg

Σήμερα είναι Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου. Είναι η 43η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 322 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των, Αγίου Μελετίου, αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, Μνήμη της οσίας Μαρίας, της μετονομασθείσης Μαρίνος, Οσίου Ευγενίου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Πρίμας, Αμπλία, Δατίβου, Πλωτίνου, Σατορνίνου, Φαβίου, Φήλικος και των συν αυτοίς, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Ιουλιανού και Μοδέστου, Αγίου Σισιννίου επισκόπου Θέου, Οσίου Αντωνίου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εις Πούσγην, Οσίου Προχόρου, του εκ Γεωργίας, Μνήμη των αγίων οσιομαρτύρων Λουκά και Νικολάου και των συν αυτοίς μαρτυρησάντων, Αγίου οσιομάρτυρος Ιωάννου του Σιναίτου, Οσίου Αλεξίου, αρχιεπισκόπου Μοσχας, Αγίου Βασιανού του Ούγκλιχ, Αγίου νεομάρτυρος Χρήστου του κηπουρού, Οσίου Μελετίου, επισκόπου Χαρκώβ, Αγίου ιερομάρτυρος Αλεξίου, επισκόπου Βορονέζ, Αγίου ιερομάρτυρος Μητροφάνους, του εκ Ρωσίας, Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιβηριτίσσης.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτή, Πλωτίνα, Πλωτίνη, Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα.

  • Βροχή προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα , με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Καταιγίδα προβλέπεται για το Ηράκλειο με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Βροχερός θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1960, αρχίζουν στη Βόννη οι διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις των Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού. Το 1977 συνομολογείται στη Βιέννη η συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς επί του Κυπριακού. Δύο χρόνια αργότερα θα την διαδεχθεί η συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς.

  • Σαν σήμερα γεννήθηκαν το 1809 ο Κάρολος Δαρβίνος, Άγγλος φυσιοδίφης και ο Αβραάμ Λίνκολν, 16ος πρόεδρος των Η.Π.Α..

Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή, το 901, ο Αντώνιος Β΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, το1816 ο Ιωάννης Δεληγιάννης, Έλληνας προεστός και το 1899, ο Ανδρέας Συγγρός, Έλληνας πολιτικός.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page