top of page
Search
  • kritinisos

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Έστιν η λίαν δυσπραξία λίαν διδούσα μεταβολάς.

(οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές)

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ( Ιφιγένεια εν Ταύροις )

13 febr..jpg

Σήμερα είναι Παρασκευή13 Φεβρουαρίου. Είναι η 44η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 321 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των Οσίου Μαρτινιανού, Μνήμη των αγίων αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Πατρός και Υιού, Οσίου Ευλογίου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, Οσίου Συμεών του μυροβλήτου, Αγίου Γεωργίου, αρχιεπισκόπου Λευκορωσίας, Μνήμη της οσίας Σεραφείμας, της εκ Ρωσίας, Μνήμη των εγκαινίων του ιερού ναού της Θεοτόκου και της αγίας Θέκλας.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Πρίσκιλλα, Πρισίλλα.

  • Συννεφιά προβλέπεται για σήμερα στην Κρήτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Στα Χανιά προβλέπεται συννεφιά με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Στο Ρέθυμνο προβλέπεται ασθενής βροχή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Στο Ηράκλειο θα υπάρχει συννεφιά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Συννεφιά θα έχει και στο Λασίθι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1937, δημοσιεύεται στα Νέα Γράμματα επιστολή του Γιώργου Σεφέρη περί της δημοτικής γλώσσας. Το 1945, σημειώνεται βομβαρδισμός και ισοπέδωση της Δρέσδης από Συμμαχικά αεροσκάφη.

  • Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1888 ο Γεώργιος Παπανδρέου, Έλληνας πολιτικός και το 1904 ο Αλέξανδρος Θεοδοσιάδης, επίσης Έλληνας πολιτικός

  • Σαν σήμερα επίσης έφυγαν από τη ζωή το1332, ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος, Βυζαντινός αυτοκράτορας και το 1883, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός συνθέτης.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page