top of page
Search
  • kritinisos

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Ποιος εις τον κόσμον φάνηκε κι αγάπη δεν κατέχει, ποιος δεν την εδοκίμασε; ποιος δεν τήνε ξετρέχει;

“ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”

Βιτσέντζος Κορνάρος ( 1553–1613 , Έλληνας ποιητής)

14 φεβρ..jpg

Σήμερα είναι Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Είναι η 45η μέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 321 μέρες. Είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που υπάρχει για να θυμίζει στους ερωτευμένους τι είναι αυτό που δεν κάνουν τις υπόλοιπες 364 ημέρες.

  • Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των, Οσίου Αυξεντίου, του εν τω όρει, Αγίου ιερομάρτυρος Ουαλεντίνου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Πρόκλου, Απολλωνίου και Εφηβίου, Αγίου ιερομάρτυρος Ουαλεντίνου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Βασσίου, Αντωνίου και Πρωτολίκου, Αγίου ιερομάρτυρος Αγάθωνος, Οσίου Μαρωνος, Οσίου Αβραάμου, Αγίου ιερομάρτυρος Φιλήμονος, επισκόπου Γαζης, Οσίου Αυξεντίου, του εν Κατιρλίω, Οσίου Ισαακίου του εγκλείστου, Αγίου νεομάρτυρος Νικολάου, του εξ Ιχθύος της Κορινθίας, οσιομάρτυρος Δαμιανού, Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου, του εκ Μυτιλήνης, Οσίου πατρός ημών Ιλαρίωνος του Ιβηρίτου, Αγίου οσιομάρτυρος Νικολάου, του εκ Τραπεζούντος, Μετακομιδή των ιερών λειψάνων Μιχαήλ του πρίγκηπος και Θεοδώρου, των εκ Ρωσίας.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Βαλεντίων, Βαλεντίνος, Βαλεντίνο, Ντίνος, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα.

  • Βροχές κατά περιόδους θα έχουμε σήμερα στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα στα Χανιά προβλέπεται ασθενής βροχή , με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Ασθενής βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στο Ηράκλειο Κρήτης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το1991, Ελλάδα και Αλβανία συμφωνούν ότι, είναι προς αμοιβαίο συμφέρον οι Έλληνες της μειονότητας να παραμείνουν στην πατρώα γη και ότι, μπορούν να επιστρέψουν χωρίς επιπτώσεις, όσοι έφυγαν στην Ελλάδα. Το 1993 ,120 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπογράφουν στο Παρίσι τη σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων.

  • Σαν σήμερα γεννήθηκε, το 1884, ο Κώστας Βάρναλης, Έλληνας συγγραφέας.

  • Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή, το 869 ο Άγιος Κύριλλος, Έλληνας μοναχός, λόγιος και θεολόγος, το 1779, ο Τζέιμς Κουκ, Άγγλος ναυτικός και εξερευνητής, το 1987 - Κάρολος Κουν, Έλληνας θεατρικός σκηνοθέτης και το 2009 ο Νίκος Κάσδαγλης, Έλληνας συγγραφέας.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page