top of page
Search
  • kritinisos

Τα Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης μοχλός για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού.


Με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού στην Κρήτη παρουσιάστηκε, σε συνεργασία Περιφέρειας και Αρχιεπισκοπής η σημαντική έκδοση βιβλίου με τίτλο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα, μετά από την πρώτη έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα παρουσιάστηκε και η διαδικτυακή πύλη http://orthodoxcrete.com που από σήμερα αποτελεί στο διαδίκτυο την «είσοδο» στον εκκλησιαστικό και πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς τους διαδικτυακούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση της έκδοσης αλλά και της διαδικτυακής πύλης έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Ραπτάκη, του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Διαμαντάκη, του Υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Πρόδρομου Ξενάκη και του τεχνικού συμβούλου Γιώργου Τζατζάνη.

Η έκδοση του βιβλίου «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» αλλά και η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης, όπως τονίστηκε από κοινού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη αποτελούν ένα ακόμα «καρπό» της καλής συνεργασίας της Εκκλησίας Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν και να περιηγηθούν διαδικτυακά στα ιστορικά-χριστιανικά μνημεία της Κρήτης. Κύριος στόχος, όπως είπαν, Εκκλησίας Κρήτης και Περιφέρειας Κρήτης, που χρηματοδότησε το εγχείρημα, η περαιτέρω ενίσχυση του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού στο νησί μας.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η άριστη σχέση της Εκκλησίας της Κρήτης με την Περιφέρεια. Υποστηρίξαμε αυτή την προσπάθεια για την ενίσχυση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού και θεωρώ ότι και με την έκδοση του τρίγλωσσου βιβλίου αλλά και με την ιστοσελίδα θα δοθεί η δυνατότητα σε πάρα πολλούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους τουρίστες να δουν, να διαβάσουν για τα χριστιανικά μνημεία της Κρήτης. Εμείς είμαστε δίπλα στην Εκκλησία της Κρήτης, θέλουμε να ενισχύσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μέσα από τις 421 σελίδες του βιβλίου, οι επισκέπτες-αναγνώστες μπορούν να γνωρίσουν τον μακρόχρονο θρησκευτικό πολιτισμό της Κρήτης, σημαντικά χριστιανικά λατρευτικά μνημεία, τόσο της υπαίθρου, των αστικών κέντρων και να ακολουθήσουν θρησκευτικές διαδρομές του νησιού, ανά Ιερά Μητρόπολη της Κρήτης.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page