top of page
Search
  • kritinisos

Τρίτη 14 Απριλίου

Μπούρδα Καραβάγγο... ειδοποία ρε ότι ξαναπιάνουμε δουλειά... ειδοποία ρε Καραβάγγο!

Ο Κώστας Δούκας στο «Η δε Γυνή να Φοβείται τον Άντρα» του Γ.Τζαβέλλα (1965)

Επέστρεψαν. Στις θέσεις τους από το πρωί τα κοράκια της ενημέρωσης. Η στοχευόμενη ενημέρωση των πραματευτάδων της μιζέριας, της κινδυνολογίας και του ψεύδους. Πατρίδα τους, τα αφεντικά τους. Όχι, δεν ξεχνούν. Και μνήμη έχουν και κρίση. Φοβίζουν, γιατί φοβούνται. Φτιάχνουν μια ιδανική πραγματικότητα για το χθες και τη συγκρίνουν με το σήμερα, περιμένοντας κάποια στιγμή όλοι μαζί να αναφωνήσουμε: Μα είχαμε τέτοια Ελλάδα και την χάσαμε;

Σήμερα είναι Τρίτη 14 Απριλίου. Είναι η 104η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 261 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των Ιωάννου Οσίου, Αριστάρχου, Πούδη και Τροφίμου των Αποστόλων, Αγίου μάρτυρος Αρδαλίωνος του μίμου, Αγίας μάρτυρος Θωμαίδος της εν Αλεξανδρεία, Αγίων μαρτύρων Αντωνίου, Ιωάννου και Ευσταθίου, των εκ Λιθουανίας, Η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βιλένσκ της Ρωσίας, Αγίου νεομάρτυρος Δημητρίου, του εκ Χώρας Τριφυλίας.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Ειρήνη, Ρένα, Ρηνιώ, Ρηνούλα, Ειρήνγκω, Ρένια, Αρίσταρχος, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος, Ραφαέλα.

  • Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε για σήμερα. Στα Χανιά ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Στο Ηράκλειο περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Ηλιοφάνεια περιμένουμε στο Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1865, πυροβολείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν και πεθαίνει την επόμενη μέρα. Το 1912, στο παρθενικό του ταξίδι, το υπερωκεάνιο Τιτανικός συγκρούεται με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό, παρασύροντας στο θάνατο 1500 επιβάτες. Το 1915, οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Αρμενία.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page