top of page
Search
  • kritinisos

Τετάρτη 15 Απριλίου

Εμείς στη Δύση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι φτωχές χώρες είναι φτωχές, κυρίως επειδή εμείς τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέσα από πολιτική και οικονομική αποικιοκρατία.

Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Bloomberg: Πολύ μακριά η Αθήνα από συμφωνία…

H Αθήνα δεν θα προλάβει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβει τελικά την βοήθεια στις 24 Απριλίου σχολιάζει το Bloomberg. Επικαλούμενο αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων το πρακτορείο αναφέρει σε άρθρο του ότι οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία.

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση και οι προσπάθειές της να αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και τις περικοπές στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές, υποστηρίζει η ίδια πηγή…

Το Bloomberg είναι μια αμερικανική πολυεθνική χρηματοδοτική εταιρεία για την ενημέρωση των επιχειρηματικών ειδήσεων και οικονομικών πληροφοριών.

Να φοβάστε τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς. Τι ζητάνε λοιπόν; Περικοπές παντού. Μια κοινωνία που να βασίζεται στη φτώχεια και στην άγνοια. Μια τιμωρία ολοένα και πιο αυστηρή για ένα έγκλημα που δεν έχεις διαπράξει εσύ. Αν θέλεις να είσαι αρεστός, είσαι έτοιμος να συμβιβάζεσαι με οτιδήποτε, οποτεδήποτε. Έτσι είναι εξασφαλισμένοι ότι εσύ δεν θα καταφέρεις τίποτε. Ο συμβιβασμός είναι καλή ομπρέλα, αλλά κακή στέγη. Ένας σίγουρος τρόπος για να κατευνάσεις μια τίγρη είναι να αφήσεις να σε καταβροχθίσει. Κάποιοι τύποι στην τηλεόραση ζητούν συναίνεση. Τι σημαίνει συναίνεση ; Σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν να δηλώσουν ομαδικά αυτό που κανένας δεν πιστεύει ατομικά. Η πολιτική αυτή τακτική έχει τις ρίζες της. Πριν μερικά χρόνια, κάποιοι Έλληνες, είπαν στους Ευρωπαίους: Αυτές είναι οι αρχές μας. Αμέσως όμως μετά, είπαν: Και αν δεν σας αρέσουν… εντάξει, έχουμε κι άλλες.

Έτσι εφαρμόσαμε τις άλλες…

Σήμερα έχουμε Τετάρτη 15 Απριλίου. Είναι η 105η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 260 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των Αγίων Αναστασίας και Βασιλίσσης, Αγίου μάρτυρος Κρήσκεντος του εν Μύροις της Λυκίας, Αγίων μαρτύρων Θεοδώρου πρεσβυτέρου και Παυσολυπίου, Αγίου μάρτυρος Σουκίου και των συν αθτώ δέκα εννέα μαρτύρων, εκ Γεωργίας, Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λεωνίδου, επισκόπου Αθηνών, Αγίων μαρτύρων Μαξίμου και Ολυμπιάδος, Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Πατέρνου, Αγίου Μστισλάβου - Θεοδώρου, πρίγκηπος του Κιέβου, Οσίου πατρός ημών Βασιλείου, του εκ Μολδαβίας, Οσίου πατρός ημών Διονυσίου του Περεγιασλάβλ, Αγίου ιερομάρτυρος Ανανίου, μητροπολίτου Λακεδαιμονίας.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Λεωνίδας, Λεωνιδία.

  • Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες βροχές στα νότια ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε για σήμερα. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στα Χανιά με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Ίδιος καιρός και για το Ηράκλειο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1896, έχουμε τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Το 1912, το βρετανικό υπερωκεάνιο Τιτανικός βυθίζεται στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 2:20 το πρωί, δύο ώρες και σαράντα λεπτά μετά την πρόσκρουση σε παγόβουνο. Επιβίωσαν μόνο 710 από τους 2.224 επιβαίνοντες. Το 1950 , ορκίζεται η κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα, μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης Σοφοκλή Βενιζέλου.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page