top of page
Search
  • kritinisos

Δευτέρα 25 Μαΐου

Η συνείδηση αγαπητέ μου είναι ένα ραβδί που παίρνει ο καθένας για να βαρέσει το γείτονά του, αλλά που δεν χρησιμοποιεί ποτέ για τον εαυτό του.

Honoré de Balzac, 1799-1850, Γάλλος συγγραφέας

Καραδοκώ, καραδοκείς, καραδοκεί…

Θέματα συνείδησης…

Την ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί, με συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία, ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αντιτείνουν, πως ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Εμείς θα πάμε σε συμφωνία, διανύσαμε τα 3/4 του δρόμου και αυτοί πρέπει να διανύσουν το 1/4, αυτή τη στιγμή ο πολιτικός εκβιασμός δεν περνάει. Και ξέρετε πολύ καλά, ότι ο πολιτικός εκβιασμός γίνεται για να παραδειγματιστούν οι λαοί της Ευρώπης». Υπέρ του να μην καταβληθεί η επερχόμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμα και αν έχουμε τα χρήματα, τάχθηκε με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής. «Υπάρχει αυτή η άποψη, την οποία υποστηρίζω κι εγώ. Αυτό, βέβαια, δεν έχει κανένα αντικείμενο, γιατί ούτως ή άλλως δεν τα έχουμε τα χρήματα» δήλωσε ο κ. Χουντής.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πάντως, επιμένει πως, «η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα», φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να ευχηθεί «καλή δύναμη» στην ελληνική κυβέρνηση…

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση, φουντώνει η εσωκομματική κόντρα , καθώς μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών φαίνεται να διχάζει ακόμη περισσότερο το κόμμα της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς απειλεί τους διαφωνούντες με διαγραφές, ενώ θέσεις μάχης παίρνουν όσοι επιθυμούν την αλλαγή ηγεσίας στη συντηρητική παράταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμος ακόμα και για διαγραφές όσων βουλευτών ψηφίσουν τη συμφωνία, εξισώνοντας κάθε φωνή κριτικής με την υπονόμευση του κόμματος. Τα όσα είπε από το Ηράκλειο της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της προσυνδιάσκεψης του κόμματος προμηνύουν μεγάλη σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι κάποιοι μέσα από την παράταξη κτυπάνε το κόμμα, παίζουν προσωπικά παιχνιδάκια και κάνουν δωράκια στο ΣΥΡΙΖΑ!

Όλα αυτά πριν καν υπάρξει συμφωνία και πριν ακόμα φθάσει αυτή στη Βουλή.

Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθεί κανείς τη γνώμη του, αλλά να την ξέρει…

Σήμερα είναι Δευτέρα 25 Μαΐου. Είναι η 145η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 220 ημέρες.

  • Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει τη Μνήμη της τρίτης ευρέσεως της τίμιας κεφαλής του βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου, Μαρτύρων Κελεστίνου και Παγχαρίου, Οσίου Ολβιανού. Δεν υπάρχει επίσημη γιορτή.

  • Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου τις θερμές ώρες της ημέρας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

  • Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από τα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς δυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για το Ηράκλειο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από το Ρέθυμνο , με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Γεγονότα

1 view0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page