top of page
Search
  • kritinisos

Κυριακή 26 Ιουλίου

H καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες - φύσηξε, Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες!

Ν. Καζαντζάκης

Σήμερα είναι Κυριακή 26 Ιουλίου. Είναι η 207η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 158 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των, Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, Μάρτυρος Ιερουσαλήμ, Ιερομάρτυρος Ερμολάου (†305) και των συν αυτώ: Ερμίππου και Ερμοκράτους, Μαρτύρων Αππίωνος και Ωραιοζήλης, Οσίων Γεροντίου Αγιορείτου, Ιγνατίου του Στειρωνίτου και Συμεών του αρχιμανδρίτου Ερμολάου του θαυματουργού, του Εγκλείστου, Ιακώβου εν Αλάσκα, Εγκαίνια Ναών Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου εν Πηγαδίω.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Ερση, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βιβή, Βίβιαν, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Βούλα, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια.

  • Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, αυξημένη υγρασία και λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε για σήμερα. Συγκεκριμένα, αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

  • Αίθριος θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 811, ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Α´ σκοτώνεται και ο γιος του Σταυράκιος τραυματίζεται στη μάχη της Πλίσκας εναντίον των Βουλγάρων. Το 1822, στη Μάχη των Δερβενακίων, η ελληνική επαναστατική δύναμη με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη νικά τις οθωμανικές δυνάμεις του Μαχμούτ Πασά Δράμαλη.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page