top of page
Search
  • kritinisos

Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Κρήτη


Έντονη είναι η κινητικότητα αυτές τις μέρες στα αεροδρόμια της Κρήτης, μιας και έχει απογειωθεί στην κυριολεξία η τουριστική περίοδος προς την Κρήτη. Μάλιστα, μετά το δημοψήφισμα, φαίνεται να επανακάμπτει η τουριστική αγορά της Γερμανίας, με το νησί μας να είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε επίπεδο χώρας.

Δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, οι γερμανικές αφίξεις χτυπούν «κόκκινο» στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, καθώς καθημερινά πάνω από 20 πτήσεις από γερμανικές πόλεις προσεγγίζουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έφτασαν 29 πτήσεις μόνο από τη Γερμανία, πολλές εκ των οποίων είναι και τακτικές. Μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έφτασαν 116.109 επιβάτες εξωτερικού, την επόμενη εβδομάδα από το δημοψήφισμα ο αριθμός αυτός άγγιξε τις 117.130 επιβάτες, ενώ το χρονικό διάστημα από το 13/7 έως και 19/7 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έφτασαν 124.429 επιβάτες εξωτερικού. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις αφίξεις εσωτερικού. Καλή είναι όμως η πορεία και για τρεις βασικές αγορές για την Κρήτη, όπως είναι οι αφίξεις από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, καθώς οι δείκτες μετά το δημοψήφισμα άρχισαν να κινούνται με πολύ καλούς ρυθμούς. Παρόμοια είναι η εικόνα και για τη γαλλική αγορά, που στην κυριολεξία απογειώθηκε. Όσον αφορά τη Γερμανία, από 29/6 έως και 5/7 στο Ηράκλειο έφτασαν 22.565 Γερμανοί τουρίστες, από 6/7 έως και 13/7 21.922 και από 13/7 έως 19/7 24.807 επιβάτες από Γερμανία.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page