top of page
Search
  • kritinisos

Δευτέρα 27 Ιουλίου

Η επιστήμη κατάφερε να κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει δυνατή η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων και των χρεών.

Σήμερα είναι Δευτέρα 27 Ιουλίου. Είναι η 208η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 157 ημέρες.

Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των, Αγίου Παντελεήμονα του Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού, Οσίας Ανθούσας της ομολογήτριας, του Αγίου Τυφλού, των Αγίων Εκατό πενήντα τριών Μαρτύρων από τη Θράκη, του Οσίου Μανουήλ, του Αγίου Χριστόδουλου εκ Κασσάνδρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη και Αγίου Νικολάου του Νόβγκορο.

Σήμερα γιορτάζουν οι Παντελεήμων, Παντελεήμονας, Παντελής, Παντελάκης, Παντέλος, Παντελίτσα, Παντελίνα, Παντελεούσα.

Αρκετή ζέστη και αυξημένη αίσθηση δυσφορίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε σήμερα. Παράλληλα, λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ασθενών ανέμων είναι πολύ πιθανό να σχηματιστούν και πάλι ομίχλες πάνω από θαλάσσιες περιοχές.

Στα Χανιά θα έχουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 26 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από το Ηράκλειο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Σαν σήμερα, το 1302 οι Οθωμανοί νικούν τους Βυζαντινούς στη μάχη του Βαφέως, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση της Βιθυνίας από τους Τούρκους. Το 1940, ο ήρωας καρτούν Μπαγκς Μπάνυ (Bugs Bunny) κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία κινουμένων σχεδίων A Wild Hare. Το 1952 με διαταγή του Βασιλιά των Ελλήνων Παύλου Α΄ και άμεση κινητοποίηση μεθοριακών μονάδων εκδιώκονται οι Βούλγαροι από την "νησίδα Γ" του ποταμού Έβρου που είχαν καταλάβει παράνομα.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page