top of page
Search
  • kritinisos

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τη Κρητική βιομηχανία και βιοτεχνία


Την νέα υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής οπτόπλινθων της ΑΚΕΚ Α.Ε. στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την Αντιπεριφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μιχάλης Μεταξάς και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Χρηστάκος, οι οποίοι ξενάγησαν τον κ. Αρναουτάκη και την κα Μανασάκη στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές βιομηχανίες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την τοπική παραγωγή και είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που στην Κρήτη υπάρχουν βιομηχανίες όπως αυτή της ΑΚΕΚ, που είναι πρωτοπόρες στον βιομηχανικό κλάδο στη χώρα μας με μεγάλη ιστορία και παράδοση» και πρόσθεσε: «Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον παραδείγματα όπως αυτά της ΑΚΕΚ δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εξέλιξης και αναβάθμισης της παραγωγής. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον βιομηχανικό, βιοτεχνικό κλάδο του νησιού, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου και την διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Η κα Μανασάκη επεσήμανε ότι «είναι τιμή για τον τόπο μας η λειτουργία μιας εκ των πλέον καινοτόμων βιομηχανικών μονάδων στην Ευρώπη η οποία έχει υιοθετήσει τις πιο σύγχρονες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι έντυπα κορυφαίων διεθνών περιοδικών έχουν φιλοξενήσει στις σελίδες τους τις πρακτικές της Κρητικής βιομηχανίας με αναφορές στις πρότυπες εφαρμογές και στις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτήν».

1 view0 comments

Recent Posts

See All

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

TA ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το θέμα της διάλεξης του Οικονομολόγου - Κοινωνιολόγου και συγγραφέα Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη ο οποίος με τεκμηριωμένα στοιχεία κατέδειξε

Πανελλήνια Ομοσπονδία 

Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Π.Ο.Π.Κ.Σ. 

bottom of page